مناهج

نظرسنجی سنن حوزوی

مناهج
نگرش ها و دغدغه های حوزه و روحانیت

طبقه بندی موضوعی

شهید مرتضی مطهری، طلبه ای جامع

دوشنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱، ۰۷:۱۷ ب.ظ

🖋 بی‌بی معصومه سجادی

🔸 مرتضی مطهری طلبه‌ای بود که خداوند کریم، به ایشان ۶۰ سال فرصت (عمر) داد. او تا ۳۱ سالگی این فرصت را، به آموختن علوم اسلامی، تبیین و تعلیم دین به معنای واسع کلمه اختصاص داد.

🔹 شهید مطهری درس‌هایش را عمیق می‌خواند تا بفهمد و بعد درباره‌ی آن تفکر می‌کرد و پس از فهمیدن، با تهذیب نفس آن فهم را صیقل می‌داد، برای همین او دارای قوّت فکری و اندیشه‌ای قوی شد. 

🔹 وقتی درس هایش را خوب فهمید، از ۳۱ سالگی وارد میدان‌هایی شد که کسی وارد نشده بود و ورود به آن عرصه‌ها برابر بود با چالش علمی عمیق، وسیع و تمام‌نشدنی. شهید مطهری در حوزه‌ی علمیه، هم انسان جرأتمند، شجاع، بصیر و با اعتماد به نفسی شده بود و هم مؤمنی که به آنچه از آن دفاع می‌کرد، یقین پیدا کرده بود.

🔹 او جانانه با قدرت اخلاص، ایمان و علمی که داشت، میدان لیبرالیسم، میدان تفکرات غربی و میدان تفکرات مارکسیسم، میدان خرافات، میدان انحرافات و میدان کج‌روی‌های عقیدتی، میدان التقاط، میدان نفاق، میدان تهاجم فرهنگی غرب و شرق، میدان شبهات را به چالش می‌کشید و مردم، خصوصا جوانان و نوجوانان را از چنگال مسموم آنها، نجات می‌بخشید و بر یاران و پیروان آگاهِ امام حاضر خویش، فوج فوج می‌افزود. 

❇️ مرتضی مطهری فهمیده بود طلبه‌بودن یعنی پاسداری از اعتقادات مردم و کمر همت‌بستن و پایه‌های فکری نظام اسلامی را مستحکم‌کردن؛ و واردشدن به میدان رفع شبهات و مواجهه با عمده‌ترین سؤالات ذهنیت جامعه‌ی جوان و تحصیلکرده و روشنفکر کشور. سپس پاسخگویی به آنها براساس منطق قرآنی، تفکر و فلسفه‌ی اسلامی. 

برای همین مرتضی سرش در لاک خودش نبود! منزوی و بی‌تفاوت نبود. بلکه خود به سراغ دانشجوها، مهندس‌ها و پزشکان می‌رفت. حتی سراغ موضوعات فراتر از این مرزوبوم! سراغ مسئله‌ی فلسطین! 

به دلیل حمایت از فلسطین، ساواک او را به زندان برد آن هم زندان انفرادی. 

🔹 مطهری اهل گریه بود؛ نه جلوی ساواک، بلکه در نیمه‌های شب؛ نزد خداوند خالق و ناظر. برای همین وقتی از زندان آزاد شد قوی‌تر از قبل، رفت سراغ مساجد. مسجد امام الجواد، حسینیه ارشاد که با کمک چند تن از همفکرانش تأسیس کرده بود، مسجد جاوید، مسجد ارک. در مساجد سخنرانی می‌کرد و رو در رو با مردم سخن می‌گفت؛ که ساواک مجدداً او را دستگیر می‌کند. نه بازداشت ساده؛ که با سیلی و شکنجه‌های سخت ساواک مواجه بود.

🔹 مرتضی مطهری شخصیتی بود که خطر سران سازمان مجاهدین خلق ایران را خیلی زود فهمید و دیگران را از همکاری با منافقین باز داشته بود.

🔹 معلمِ شهید مرتضی مطهری؛ استاد دلسوز و مجاهدِ راه فکر و عقیده اسلامی، این سعادت را پیدا کرد که با شهادت خود، قبولى این مجاهدتِ طولانى‌مدّت را از خداوند متعال دریافت کند. او به دست کسانی به شهادت رسید که از تبیین و روشنگری‌های وی ضربه خورده بودند.

🔹 حال این روشنفکر شهید؛ سخنرانی‌های غرّا از نوع تحقیقی و کتب بسیاری با قلمی توانا، برای ما به عنوان حجّت، در مسیر تبیین و روشنگری به یادگار گذاشته است تا به ما بگوید در میدان‌های جدید عقیدتی، راه شهادت از مسیر جهادتبیین نیز می‌گذرد و این عرصه‌ها جای خالی مجاهدِ طلبه‌ی بصیر را با تمام وجود، استمدادگونه، بلند فریاد می‌زنند. 

🔹 روز معلم، روز شهادت متفکّرِ بزرگ جهان اسلام، مجاهد فی سبیل الله و یار صدیق امامین انقلاب اسلامی " شهید مرتضی مطهری" گرامی باد.

#یادداشت_مهما

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۰۱/۰۲/۱۲
  • ۳۶۴ نمایش
  • صادقی

شهدای روحانی

شهید مطهری

مناهج

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">