پادکست تسخیر سفارت – قسمت ۷ | تئاتر دیپلماتیک: آیا بنی‌صدر جاسوس آمریکا بود؟

روایت روابط ایران و آمریکا بین سال‌های ۵۷ تا ۵۹

5.8K بازدید
3 دقیقه مطالعه
- تبلیغات -
تصویر آگهی

پادکست تسخیر سفارت – قسمت ۷ | تئاتر دیپلماتیک: آیا بنی‌صدر جاسوس آمریکا بود؟

آنچه خواهید شنید:

مقدمه:

در حالی که دانشجویان خط امام در لانه جاسوسی مستقر بودند و افکار عمومی جهان روی تهران متمرکز بود، در پشت پرده‌های سیاست، نمایش دیگری در حال اجرا بود. نمایشی که بازیگران اصلی آن، برخی دولتمردان وقت ایران و ماموران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بودند!

در هفتمین قسمت از مجموعه مستند صوتی «تسخیر سفارت»، رادیو مناهج با پژوهش و روایت عطا یاوری، به سراغ یکی از تاریک‌ترین و جنجالی‌ترین پرونده‌های تاریخ انقلاب اسلامی رفته است. در این قسمت، پرده از رازهایی برداشته می‌شود که سال‌ها در قالب «تئاتر دیپلماتیک» پنهان مانده بودند.

📻 رادیو مناهج در این قسمت چه پرونده‌هایی را بازخوانی می‌کند؟

۱. اسم رمز SD-LURE: ارتباط بنی‌صدر با CIA

آیا اولین رئیس‌جمهور تاریخ ایران، حقوق‌بگیر سازمان جاسوسی آمریکا بود؟ رادیو مناهج در این بخش، اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی درباره ارتباطات پنهانی ابوالحسن بنی‌صدر با ماموران سیا را زیر ذره‌بین می‌برد و جزئیات این نفوذ اطلاعاتی را تحلیل می‌کند.

۲. سناریوی بِرن و توطئه مشترک

صادق قطب‌زاده و بنی‌صدر برای دور زدن «خط امام» و حل مسئله گروگان‌ها به روش خودشان، طرحی محرمانه با آمریکایی‌ها در سوئیس (سناریوی برن) پایه‌ریزی کردند. اما این نقشه شوم چگونه توسط امام خمینی (ره) شناسایی و خنثی شد؟

۳. نامه‌نگاری‌های کارتر و خروج شاه

در بحبوحه این تئاتر دیپلماتیک، محمدرضا پهلوی مجبور به ترک خاک آمریکا می‌شود. همزمان، جیمی کارتر (رئیس جمهور وقت آمریکا) نامه‌هایی جداگانه برای امام خمینی و بنی‌صدر ارسال می‌کند که لحن و محتوای آن‌ها حاوی نکات بسیار مهمی است.

۴. پایان یک رابطه؛ تنها کار خیر کارتر!

شکست تمام سناریوهای پنهان و آشکار، آمریکا را به نقطه پایان می‌رساند: قطع رسمی روابط دیپلماتیک با ایران. تصمیمی که امام خمینی با استقبال از آن، این اتفاق را «تنها کار خیر کارتر» نامیدند. رادیو مناهج در بخش پایانی این اپیزود، پیامدهای این قطع رابطه تاریخی را بررسی می‌کند.

💳 حامی حقیقت و دانایی باشید:

تولید مستندهای تاریخیِ مستند و افشای حقایق پنهان، نیازمند پژوهش‌های عمیق و صرف هزینه‌های تولید است. برای اینکه چراغ «رادیو مناهج» روشن بماند، حامی ما باشید:

💳 شماره کارت‌ها:
6037997750016314
6037997750024524
6037997750003585

- تبلیغات -
تصویر آگهی

پادپخش تسخیر سفارت – قسمت ۸ | ماجرای طبس و شکست عملیات پنجه عقاب

روایت روابط ایران و آمریکا بین سال‌های ۵۷ تا ۵۹

تاریخ ایران

گروه تولید:

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

رادیو مناهج را دنبال کنید

- حمایت -

آخرین نوشته ها